4 tips voor het onderhouden van een vriendelijke tuin

Heb je een tuin, maar geen groene vingers of weinig onderhoudstijd? Maak je geen zorgen, er zijn ook tuinen met lage onderhoudskosten. Kies planten die lang bloeien en op elk moment van het jaar beschikbaar zijn. Zo geniet u het hele jaar door van de gemakkelijk te onderhouden tuin.

Kies voor planten die onderhoudsvriendelijk zijn

  • Investeer in een onderhoudsvriendelijke haag. Deze groeien trager, waardoor je minder moet snoeien.
  • Plantenborder en bloembedden kun je het beste vullen met stevige planten, zoals bodembedekkers. Deze planten zullen jaren blijven bloeien zonder dat je er onderhoud aan hebt.

Planning is essentieel voor het onderhouden van een vriendelijke tuin

In een gemakkelijk te onderhouden tuin is planning cruciaal. Plan uw bloembed grondig en schat dat uw planten groter zullen worden. Op deze manier kunt u het snoeien tot een minimum beperken. U kunt onkruid vertragen door schors tussen planten te plaatsen. De indeling van de rest van de tuin is ook erg belangrijk: alleen de plantdichtheid, de integratie van bodembedekkers en natuurlijke bedekkingsmaterialen moet worden overwogen.

Iedere plant kan zonder onderhoud in de tuin geplaatst worden

De juiste plek is bijna net zo belangrijk als de juiste plant. Vol zonlicht of alleen veel schaduw, droge of vochtige grond, of er nu beschutting is. Elke plant heeft zijn eigen favoriete omgeving. Planten op de verkeerde plaats planten kan zorgen voor meer onderhoud.

Pas op voor gras

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hebben grote gazons veel onderhoud nodig. Maaien, bemesten, ontmossen, onkruid wieden en onkruid bestrijden: alles wat u niet hoeft te doen in een onderhoudsarme tuin. Het is het beste om een ​​klein gazon en meer borders met struiken en planten te kiezen. Elk jaar hebben ze veel minder aandacht nodig!