Interieur trend: wabi sabi

Wabi sabi is een japanse trend die is geïnspireerd op imperfectie en vergankelijkheid. Het doel is eigenlijk om juist de imperfectie van spullen te accepteren. Daarom is dit ook zo’n gave trend om te te passen in je interieur. Tegenwoordig moet alles perfect zijn in je werk, sociale leven en gezin. Juist binnen de muren van je huis vind je met wabi sabi de rust terug en de acceptatie dat imperfectie ook mag bestaan. Lees verder voor een aantal tips om wabi sabi in je interieur terug te laten komen! 

Gebruikte spullen 

De essentie van wabi sabi is dat je spullen in je woning hebt staan met een verhaal, ze zijn veranderd onder invloed van tijd. Denk hierbij aan een tak die je hebt opgeraapt aan het strand of een dennenappel uit het bos. Voor de wabi sabi trend kun je perfect naar de kringloopwinkel gaan, hier vind je allerlei potjes en schaaltjes die de wabi sabi vibe beamen. Het mooie van wabi sabi is juist niet het nieuwe van spullen die net uit de verpakking komen, maar de pracht van gebruikte spullen. Geen kapotte of vieze spullen, maar spullen die je een nostalgisch gevoel geven. 

Aardetinten 

Wanneer je zoekt op wabi sabi inspiratie zie je dat de meeste interieurfoto’s iets gemeen hebben, namelijk: aardetinten. Bij wabi sabi wordt er veel gebruik gemaakt van aardetinten, deze geven het ‘imperfecte’ gevoel. Denk aan een afgebladderde muur of deur in beige. Twee verschillende stoelen, de één van riet en de ander van bruin hout. De kleuren die je in je interieur terug kan laten komen zijn bijvoorbeeld: beige, wit, goud, zwart, mosgroen, terracotta. Denk bij materialen juist aan: steen, hout en metaal. Verder zijn er ook veel boeken te vinden met informatie over de wabi sabi trend. Door dit artikel weet je wat wabi sabi inhoudt, ben je enthousiast? Ga ermee aan de slag!