Inspiratie voor wanddecoratie

We kennen allemaal het probleem wel: een saaie lege muur in je huis. Je bent er over uit dat er iets op je muur moet komen, maar waar kan je voor kiezen? Het is erg lastig om iets te vinden dat echt bij je past. In dit artikel vind je tips en inspiratie om jouw saaie wand persoonlijker te maken.

Stem de grootte af op je muur

Tegenwoordig kan je muurdecoratie zo groot maken als je zelf wil. Kijk wat past op je muur of maak gebruik van meerdere kleinere afbeeldingen voor een volle muur. Houdt wel rekening met de beeldverhouding van je foto als je een eigen gemaakte foto gebruikt. Een ander puntje waar je op moet letten is de decoratie die er onder staat. Heb je een dressoir tegen je muur aan staan dan valt een klein schilderij snel weg, daarnaast moet je ook letten op asymmetrie.

Kies voor een foto met veel kleurcontrast

Het klinkt in eerste instantie misschien wat gewaagd, maar durf gebruik te maken van kleurcontrasten zodat je pareltje aan de muur een primair onderdeel wordt van je inrichting. Want ga eens bij jezelf na, als je een ruimte binnenkomt met een zonsopgang aan de muur met felle kleuren dan heeft het gelijk je aandacht.

Het hoeft niet altijd een foto van jezelf of familie te zijn

Natuurlijk is het prachtig om een foto van je kind of familie op de muur te hangen, maar dat hoeft lang niet altijd. Tegenwoordig is het helemaal hip om een foto van kunst aan je muur te hangen, denk hierbij aan een Rembrandt of een aantal strepen zonder directe betekenis, laat je visite eens lekker denken!

Al eens gedacht aan een collage?

Kom je er nog steeds niet uit of wil je gewoon een grote verscheidenheid aan foto’s? Dan is een collage een goede oplossing. Je kan werken met verschillende vormen om een speelse sfeer te creëren. Ga eens op ontdekking en kijk welke samenstelling jou het beste aanspreekt. Als je een bepaalde of een aantal foto’s beu bent kun je deze los vervangen. Zo kan je zorgen voor veel variatie op je wand.

Heb je wat inspiratie gekregen? Ik hoop het wel! Het belangrijkste is dat je iets kiest wat bij je past want je moet er immers zelf het meest naar kijken.