Zo maak je je huis kidsproof in stijl

Je interieur voordat je kinderen had zag er ongetwijfeld anders uit dan nu je moeder bent. Maar dat hoeft niet gelijk te betekenen dat je zorgvuldig uitgekozen scandinavisch ingerichte huis nu een walhalla van kleuren moet worden waar je een weg moet banen tussen de lego, playmobiel en autootjes. Nee, echt niet. Daarom geven wij je een aantal handige tips om je huis kidsproof te maken op een stijlvolle manier.

Voldoende opbergruimte

Natuurlijk, je kinderen mogen ook beneden spelen en het is echt niet erg als de hele Duplobak omgekieperd wordt of de barbies naast je op de bank zitten. Maar voordat je kinderen naar bed gaan is het tijd om alles weer netjes op te ruimen. Koop een paar grote bakken die je ‘s avonds zo weer de kast in schuift. Je kunt je kinderen natuurlijk ook vragen om mee te helpen zodat ze daar ook weer van leren.

Vintage is the answer

Op de een of andere manier wordt speelgoed meestal gemaakt in kleuren die jij liever niet in je woonkamer ziet. Denk aan geel, rood of groen. Dus om ervoor te zorgen dat jouw huis er niet hetzelfde uit gaat zien als het kinderdagverblijf, ga je op zoek naar vintage speelgoed. Ga eens naar de kringloop bij jou in de buurt, bezoek een leuk marktje of zoek marktplaats af voor de mooiste koopjes. Daarnaast heb je ook leuke merken die nieuw speelgoed verkopen in bijvoorbeeld pasteltinten.

Maak een kinderhoek

Een hele steriele woonkamer is natuurlijk ook niet leuk. Er mag heus wel gezien worden dat er een kind in huis woont. Maak daarom zo’n knus kinderhoekje voor je kind, dat je natuurlijk weer naadloos aan laat sluiten op je stijlvolle interieur. Vinden zij leuk en het ziet er ook nog eens super leuk uit. Win-win!

Wit, wit en nog eens wit

Scoor een grote pot witte verf, een roller en een kwast en ga aan de slag. Alle gekleurde houten spulletjes van je kind verf je zo over in een rustige tint. Het blauwe stuur van het houten fietsje geef je bijvoorbeeld een lik verf, het rode keukentje krijgt een opknapbeurt en de houten blokken krijgen dezelfde kleur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur als taupe, zwart of pastel.