Dit zijn de woontrends voor 2020

Denk aan zacht, rond, warm en romantisch. Dit zijn de belangrijkste elementen van de woontrends voor 2020. Nu zal je misschien denken dat het interieur er niet meer stoer uit kan zien, maar integendeel. Door de mooie, weelderige en zachte prints van de romantiek te combineren met stoerdere elementen, zal je zien dat je jouw interieur in een nieuw jasje kan steken dat nog steeds bij jou past. 

Trendkleur: tranquil dawn

Dit zal de belangrijkste trendkleur van 2020 worden. Het is een tint die tussen groen, blauw en grijs in zit. Deze kleur zorgt voor kalmte en balans in een ruimte. 

Minimalisme

Een stijl die heel goed te combineren is met de trendkleur van 2020. Als uitgangspunt voor het minimalisme gebruiken we de Japanse ‘wabi sabi’ levenswijze. Hier draait het namelijk om puur, echtheid en duurzaamheid. Het is een basic stijl die een ‘leefbare’ interieur uitstraling creëert. Het focust zich op het samenzijn van de mensen in die ruimte en doet denken aan de sereniteit van onze planeet. Dus er liggen geen digitale apparaten in het zicht. Hierbij is het dus ook belangrijk om spullen te hergebruiken en om accessoires vanuit buiten te halen. 

De nieuwe romantiek

Eén van de belangrijkste elementen van de woonstijl romantiek zijn de zachte en aaibare stoffen, zoals fluweel. Deze stof ga je komend jaar dan ook nog vaak zien terugkomen, zowel bij meubels als bij accessoires. Dit jaar gaan we ook zien dat er een nieuwe vorm van romantiek komt, die zich kenmerkt door een chique maar toch ook stoere vormgeving. De donkere, stoere kleuren versterken namelijk het effect van het fluweel. Door dit eventueel nog te combineren met staal of steigerhout creëer je een eigen gedurfde karakter voor jouw interieur. Ook zijn de bloemetjesprints bij de nieuwe romantiek helemaal in trek. Schrik niet, maar 2020 wordt het jaar van gewaagde, gecombineerde prints. Zorg vooral dat je jezelf aan een thema houdt, zodat je alsnog eenheid creëert in je interieur. 

De oude romantiek

Ben je toch meer van de traditionele romantiek en zie je al die prints niet zitten? Dan heb ook jij in 2020 geluk! Eén van de trendkleuren van 2020 is roze, wat natuurlijk compleet aansluit bij de stijl van de oude romantiek. Door ook dit roze met fluweel te combineren en een touch van goud toe te voegen, ontstaat er een prachtige, romantische sfeer in huis. Doe vooral inspiratie op bij bijvoorbeeld oudere landhuizen, deze zijn namelijk vaak gebouwd en ingericht in de geest van de ‘oude’ romantiek.

Duurzaam warm

Een andere trend die je in 2020 ziet terugkomen en die ook nog lang niet weg zal gaan: de kleuren groen en bruin. Bruin geeft namelijk het donkerdere ‘gevoel’ dat zwart ook geeft, maar houdt alles wel warm. Met groen kan je ook hetzelfde effect bereiken, maar groen zorgt er weer voor dat alles een natuurlijkere uitstraling krijgt. Natuurlijk wordt het steeds belangrijker om duurzamer te gaan leven, dus vandaar dat je het bruin en groen veel terug gaat zien, en dan vooral in de vorm van hout! Hout zal veel gebruikt worden in het interieur, maar ook in gebruiksvoorwerpen. Door dit verder te combineren met bruin en groen creëer je een hele landelijke en deels ook Scandinavische uitstraling.