Zo creëer je een industriële look in huis

Industriële interieurs zijn de afgelopen tijd enorm populair geworden. Van koperen lampen tot betonnen vloeren en van een stalen deur tot een onafgewerkte muur. Het hoort er allemaal bij. Maar hoe creëer je nu zo’n mooie industriële look? In deze blog vertellen we je er alles over.

De woonkamer

De woonkamer is de plek waar je het meeste bent en veel bezoek ontvangt. Dus als je graag een industrieel interieur wil, is het geen gek idee om te beginnen met de woonkamer. Tijdens het inrichten van de woonkamer kun je inspelen op bepaalde kenmerken van industriële interieurs. Zo is de hele trend geïnspireerd op oude fabrieken. Ze hebben een stoere, rauwe uitstraling. Het kleurgebruik bestaat vooral uit zwart, grijs, wit en bruin. Alleen grote items sieren deze interieurs op. De rest van het interieur wordt ruimtelijk gehouden. Een industrieel interieur bestaat vaak uit objecten gemaakt van metaal, hout en leer. Daarnaast hoort de betonlook helemaal thuis in een industriële look. Hieronder lees je nog een aantal tips over hoe je deze trend toepast in je woonkamer.

De basis

Wil jij je ook aan een industrieel interieur wagen? Begin dan bij het begin. Ga na of de muren en vloeren zich lenen voor een kleine update. Heb je bijvoorbeeld een kale muur of juist een wand in een fel kleurtje waar je al even op bent uitgekeken? Benut zulke wanden door deze te voorzien van betonstuc. Hiermee kun je de muren van een echte betonlook voorzien. Je woonkamer hoeft geen betonnen kubus te worden, maar een of twee wanden voorzien van betonstuc is zeker geen overbodige luxe. Naast beton zijn industrieel behang met baksteenpatroon en grijze verf ook opties om de stoere basis voor je woonkamer te creëren. Voorbeelden van mooie vloeren zijn een houten vloer een gietvloer of een betonnen vloer.

Meubels

Als je een stoere basis hebt gelegd, kun je met een aantal toffe meubels aan de slag. Houd de woonkamer eenvoudig en ruimtelijk door met een paar eyecatchers te werken en het geheel verder niet te veel van accessoires te voorzien. Leuke industriële meubels voor de woonkamer zijn:

  • Een leren bank
  • Meubels met frames
  • Een kleed om te voorkomen dat je woonkamer te kil wordt
  • Tweedehands vintage meubels en accessoires
  • Led lampen aan enkel een draad