Dingen die je in je woonkamer vaak vergeet

Het inrichten van je woonkamer is geen makkelijke klus, achteraf zijn er vaak belangrijke dingen die je vergeten bent. Zorg daarom dat je deze dingen vooraf al doet, zodat je achteraf geen spijt hebt dat je ze niet hebt gedaan.

Kleur van de muren

De muren schilderen kan het beste als de woonkamer nog helemaal leeg is, dus denk daar als eerste over na en doe dit ook als eerste. Wit is een keuze die vaak gemaakt wordt, maar die niet heel speciaal/warm is. Andere neutrale tinten werken ook goed, zolang ze maar licht zijn. Een felle kleur oranje op de muren zal in niet veel woonkamers mooi zijn, maar lichtbruin of lichtgroen werkt in veel woonkamers goed.

Stopcontacten en licht

Het is belangrijk dat je woonkamer goed verlicht is, zodat hij groter lijkt (dat doet licht immers met ruimtes). Houd daarom goed rekening met het licht door de hele kamer heen, zodat je dit achteraf niet aan hoeft te passen. Het handigste is lampen in het plafond, zodat je op de grond meer ruimte overhoud voor meubels en planten. Denk dit daarom vooraf goed uit, want lampen in het plafond kun je vaak niet zomaar bijkopen. Zorg ook dat er genoeg stopcontacten zijn voor onder andere lichten. Deze stopcontacten zijn ook belangrijk voor bijvoorbeeld de televisie. 

Omgaan met de ruimte

Als je woonkamer niet zo groot is, kun je hem toch groter laten lijken en het probleem makkelijk oplossen. Zorg ervoor dat je hem niet te vol gaat zetten, omdat je bijvoorbeeld veel verschillende dingen in je woonkamer wil. Maak keuzes en zorg ervoor dat hij niet te vol staat, daar gaat hij alleen maar kleiner door lijken. Houd de ruimtes om deuren heen vrij en kies voor langwerpige meubels die je tegen de muren aanzet. Zo houd je toch, vooral in het midden van de kamer, veel ruimte vrij waardoor je kamer toch groter gaat lijken.