Tips om van een huis je thuis te maken

Je hebt net een nieuw huis gekocht, maar nu moet het nog leuk ingericht worden om er daadwerkelijk ook een thuis van te maken. Het inrichten van een huis is vaak een lastigere opgave dan gedacht. In dit blog lees je allerlei tips en tricks om je huis in te richten naar jouw smaak en stijl.

Inspiratie opdoen

De eerste stap in het proces is het ontdekken van je eigen stijl. Wanneer je een nieuw huis koopt is alles nog wit en saai. Dus keuze genoeg! Om te bepalen welke stijl bij jouw past kan je inspiratie gaan opdoen. Een veelgebruikte tool hiervoor is Pinterest. Hier vind je verschillende interieurstijlen. Met alle inspiratie kun je een moodboard maken. Dit kan online maar ook op een blanco canvas. 

Inrichting huis

Welke kamer in je huis ga je waarvoor gebruiken? Kijk kritisch naar iedere ruimte en bepaal aan de hand daarvan welke kamer waarvoor wordt. Als je dit bepaald hebt kun je een bouwtekening gaan maken. En durf te doen. Is het mooier als er een aanbouw bijkomt, een muur er uit wordt gesloopt of een veranda. Doe het gewoon, nu kan het nog! 

Kleurenpalet bepalen 

Kleur is een belangrijke factor in je interieur. Houd je meer van felle kleuren of juist meer van de lichtere kleuren. Welke kleur je ook kiest, zorg dat jij je op je gemak voelt. Als je de basis van het interieur van neutraler en rustiger houd kun je wat meer uitpakken met de accessoires om te boel wat op te fleuren. En andersom ook. Ga je voor wat opvallende kleuren, probeer dan met de accessoires de inrichting wat rustiger te maken. Anders wordt het een bonte kermis. 

De verlichting

Verlichting is vaak een van de dingen waar niet als eerste aan gedacht wordt, maar is wel super belangrijk bij het inrichten van je nieuwe huis. Kijk eerst waar de stopcontacten en aansluitpunten zich bevinden. Vervolgens kun je beginnen met het maken van een lichtplan. Zorg voor licht op plekken waar weinig tot geen licht is.

Bij het kiezen van verlichting kun je het beste beginnen met het kiezen van de basisverlichting. Basisverlichting zorgt ervoor dat de ruimte is verlicht. Daarna kan je nog sfeerlampen gaan toevoegen ter decoratie.

3D interieur ontwerp 

Op internet kun je verschillende sites vinden waar je je huis in 3D kan ontwerpen. Ook kan je hier meubels en accessoires aan toevoegen op deze manier krijg je een goed beeld van hoe het huis eruit komt te zien. Je kan dit beter vooraf doen dan er achteraf achter komen dat de bank toch niet past bij je woonkamer.