Hier moet je op letten als je gaat samenwonen

Je hebt een vriend en kunnen bijna niet meer zonder elkaar. De ene nacht slaap jij bij hem en de dag erna kruipt hij bij jou in bed. Dit is echt het teken dat het hoog tijd wordt dat jullie gaan sparen voor jullie eigen droompaleisje. Een nieuwe stap in je leven ligt op de loer en natuurlijk komt er een hoop bij kijken. Waar moet je allemaal op letten en rekening mee houden als je gaat samenwonen met je vriend? Wij helpen je een handje op weg!

Geldzaken

It’s all about the money! Voordat je besluit samen te gaan wonen, is het belangrijk om te weten of jullie het financieel wel kunnen veroorloven. Maak een overzicht met het geld dat er binnenkomt en het geld dat uitgegeven wordt in een maand. Zo weet je precies wat je overhoudt en of dat genoeg is om een woning te kunnen huren of te kopen. Als je tot de conclusie komt dat het toch een beetje krap bij kas is, kun je kijken waarop je kunt bezuinigen. Als je denkt dat het toch wel erg lastig gaat worden om alles te kunnen betalen, doe het dan vooral niet en wacht nog even. In financiële problemen komen is het laatste wat je wilt.

Inboedel

In een nieuwe woning horen natuurlijk ook nieuwe spulletjes. Erg leuk om alles in een stijl in te richten die leuk vindt. Denk er wel aan dat je partner het ook mooi moet vinden. Hebben jullie dezelfde smaak? Dan is deze klus zo geklaard. Als jullie niet op hetzelfde niveau zitten, moeten jullie tot een keuze moeten komen. Pak een middenweg of deel het op. Bijvoorbeeld dat je vriend de televisie uitzoekt en jij je richt op andere meubels. Schaf wel dingen aan waar jullie echt achter staan. heb je niet zo veel te besteden? Vraag in je kennissenkring of iemand nog wat over heeft. Ga ook eens langs de kringloopwinkel, want misschien tref je daar wel net tegen iets aan waar jij naar op zoek bent.

Huishouden

Vrouwen zijn natuurlijk niet de enige die wat in het huishouden moeten doen. Ook je partner zal zijn handjes uit de mouwen moeten steken om het huishouden op orde te houden. Even een doekje hier en een wasje daar. Verdeel de taken. Ook op het gebied van koken kunnen er afspraken gemaakt worden. Zo blijft het voor iedereen leuk, toch?