Verkoeling in je eigen tuin tijdens deze hete zomerdagen

Afgelopen week hebben we met zijn allen iets heel unieks meegemaakt in Nederland. Vorige week donderdag was de warmste dag in Nederland ooit! Donderdag was echter niet de enige hete dag. De hele week was het 30 tot 40 graden Celcius. Je kunt dan gaan zwemmen in een meer of zwembad in de buurt. Je moet daar echter wel naartoe fietsen met allemaal zware spullen op je rug. Wat is dan lekkerder dan verkoeling vinden in je eigen tuin. Er zijn veel mogelijkheden voor verkoeling in je eigen tuin. In deze blog zullen een aantal van deze mogelijkheden worden toegelicht.

Ingegraven zwembad

Dit is natuurlijk niet voor iedereen een mogelijkheid. Het kost natuurlijk best wat geld en er is ruimte voor nodig. Indien deze twee factoren niet voor een belemmering zorgen is het zeker een aanrader. Hoe lekker is het om altijd de mogelijkheid te hebben om even een frisse duik te nemen in je eigen zwembad. Zelfs op een bedje aan het zwembad liggen voelt al heel fijn. Vooral met kinderen zal het geld er dubbel en dwars uitgehaald worden. Het enige nadeel wat aan een ingegraven zwembad kleeft zijn de onderhoudskosten. Er is een goede pomp nodig om het zwembad schoon te houden. Daarnaast moet je zelf het chloor goed blijven verversen. Indien dit regelmatig wordt gedaan is er geen probleem. Zorg wel dat dit bijgehouden wordt, anders kan het wel hoge kosten gaan opleveren.

Opzetzwembad

Dit is voor bijna iedereen een optie. De opzetzwembaden zijn voortaan ook mogelijk in alle soorten maten. Ze zijn soms zo groot dat ze net een ingegraven zwembad lijken. Echter kan iedereen ze wel kwijt in zijn/haar tuin. Oke, je kan er misschien niet in duiken, maar het idee blijft hetzelfde. Het zorgt net zo goed ook voor afkoeling en dat is deze dagen het belangrijkste. Daarnaast heb ik nog een gouden tip voor de mensen die toch graag baantjes willen trekken in een opzetzwembad. Het enige wat je nodig hebt is een hoge balk en een touw. Bind het ene uiteinde van het touw aan de balk en het andere uiteinde aan je benen. Je kunt zo blijven zwemmen zonder vooruit te gaan!

Schelp

Dit is een ideaal alternatief voor de echte kleintjes. Het is een soort oester die je open kunt klappen. In de ene helft kun je water doen en in de andere helft kun je zand doen. Zo hebben de kindjes plezier van een zwembad en een zandbak. Het voordeel is dat het niet permanent in de tuin staat en dat het makkelijk te verplaatsen is. Als de kindjes uitgespeeld zijn laat je het water uit de ene helft lopen, klap je hem dicht en kun je hem zo aan de kant schuiven.

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *