Je eigen kleine kantoor, in huis

Als je vanuit thuis werkt of thuis vaak nog werk moet afmaken, dan zal je ook vast gemerkt hebben dat de keukentafel of de bank geen ideale plek is. Om het nog maar niet te hebben over kinderen die daar ook nog aan het spelen zijn. Wat je wil is een aparte ruimte waar je jezelf goed kan focussen. Maar eigenlijk zijn alle ruimtes in huis al ‘bezet’, hoe pak je het dan aan?

Ruimte

Kijk naar de ruimtes die al wel in gebruik zijn, maar over het algemeen niet heel veel worden gebruikt. Stel voor, je hebt een inloopkast die minimaal een meter breed is. Kijk dan of je eventueel wat kleding of een kast zou kunnen verplaatsen om hier een kleine open ruimte te creëren. Het klinkt misschien raar, maar je hebt dan plek voor een bureau en plek voor je kantoorspullen en dat in een afgesloten, rustige ruimte. Een ander idee is om op je slaapkamer een klein bureau bijvoorbeeld achter je bed te bevestigen. Deze kan je dan gebruiken voor werk, maar dit bureau kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld was op te vouwen, of als een mini werkbank of als een decorstuk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om er planten en dergelijke op te zetten om zo een leuk decorstuk te maken, waarbij je dan ook nog ruimte overhoudt om te werken.

Bureau

Vervolgens moet je dan nog je bureau ontwerpen. Je kan natuurlijk een bureau op maat gaan zoeken of laten maken, maar dit kan je natuurlijk ook net zo makkelijk zelf doen. De deconstructed look is namelijk nog helemaal in op gebied van interieur, hier kan je natuurlijk heel makkelijk mee werken. Zoek in de bouwmarkt tussen het houtafval, of misschien heb je zelf thuis nog wel iets liggen. Om het ook meteen zo makkelijk mogelijk te maken, kan je ervoor kiezen om dit bureau zo direct aan de muur of achterwand te bevestigen. Of je gebruikt een onderstel van een oude tafel om eraan te bevestigen, en je kan er ook nog voor kiezen om zelf poten te maken. Kortom, ga lekker los met je bureau. 

Opbergruimte

Voor opbergruimte is het slim om in de hoogte te gaan werken, aangezien je maar met een kleine ruimte werkt. Kies ervoor om een simpel stalen opbergrek op te hangen en zo kan je met gemak al je spullen kwijt, zonder dat ze in de weg staan. Ook kan je nog kijken of je gaat werken met de eventuele ruimte onder het bureau. Deze valt natuurlijk niet te gebruiken wanneer je hier zelf aan zit, maar wanneer je hier niet meer zit blijft er genoeg ruimte over. Ga voor een paar simpele, maar toch stijlvolle opbergdozen om je spullen hier in op te bergen. Je kan er nog voor kiezen om in de opbergdozen zelf nog aparte opbergruimtes te maken door middel van dun hout of zelfs karton.

Zo creëer jij je ideale thuiswerkplek die functioneel en ruimtebesparend is, die ook nog eens goed past binnen jouw huis.