Zo stijl je die saaie muur

We hebben het allemaal (vaak genoeg) al meegemaakt; eindelijk is je huis helemaal af en ingericht, maar je blijft hangen bij die ene, lege, witte muur. Deze muur breekt jouw verder zo gedetailleerde en verfijnde kamer. Wij hebben hier een aantal tips voor je om deze muur om te toveren tot een waar meesterwerk.

Kleur

Wat een beetje kleur al wel niet kan doen. Het hoeft geen al te felle kleur te zijn, je kan er ook voor kiezen om een pastel kleur te gebruiken. Dit brengt meteen wat leven in je interieur en zo heb je meteen van die saaie muur een statement muur gemaakt. Wat ook heel gaaf is, is het gebruiken van twee of zelfs meer verschillende kleuren. Je kan de kleuren stijlen door bijvoorbeeld de muur een bepaalde kleur te geven en er aan de onder- of bovenkant een gekleurde band aan toe te voegen. Of ga voor colorblocking, tape stukken af en verf ze allemaal verschillende kleuren! Verder kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een gaaf gekleurd behang uit te kiezen. Dit hoeft natuurlijk niet maar één kleur te zijn, het kunnen ook volledige kunstwerken of prints zijn!

Opbergruimte

Dit vergt natuurlijk wat handigheid (en tijd), maar dan heb je ook wat! Kies ervoor om jouw muur om te toveren tot een functioneel meesterwerk. Het makkelijkste is natuurlijk om voor een open kast te kiezen, wat je simpelweg gewoon tegen de muur aan kan zetten. Vul het op met boeken en snuisterijen en creëer je eigen ontwerp! Als je helemaal graag zelf wil beslissen hoe jouw muur er uit komt te zien, dan raden we je aan om eens te gaan nadenken over latwerk tegen de muur. Dit geeft namelijk een driedimensionale touch, maar het dient ook als kleine opberg plankjes.

Expositie ruimte

En als laatste idee: gebruik je muur om te exposeren! Of het nu je eigen werk is, of van heel iemand anders, hang het op aan je muur. Je kan ervoor kiezen om het natuurlijk op een bepaalde manier tentoon te stellen, maar je kan ook zeggen dat je gewoon begint met één ding op te hangen, en vanuit daar verder gaat kijken. Vorm, kleur, positie, jij bepaalt alles zelf.